Consells felins #3: Dona-li un lloc per amagar-se

Els gats són uns animals que s’estressen amb molta facilitat quan hi ha canvis en el seu ambient: quan rebem visites a les que no estan acostumats, amb l’arribada de un nou membre a la família, amb la introducció de una nova mascota (sigui de la mateixa espècie o no), o de vegades canvis tan subtils com canvis de mobles o pintar les pares que no pensaríem que els pot arribar a afectar. Per sentir-se més segurs buscaran un lloc on amagar-se fins que se sentin prou còmodes per sortir a saludar, i si no troben cap lloc, mantindran l’estat d’alerta i estrés tota l’estona, amb les conseqüencies que això pugui tenir.

Hi ha opcions farmacològiques i d’altres (consulteu el vostre veterinari per més informació), però una manera senzilla de disminuir-los l’estrés, és deixar-los un espai perquè es puguin amagar. Segur que recordeu un dia, quan vau adoptar el vostre gat, que us vau passar hores buscant-lo per finalment trobar-lo al cap de hores i hores en algun racó increïblement camuflat! Aixís que com sabeu, no necessiten res especial, simplement podem deixar-los un armari mig obert, accés a sota el llit, alguna caixa de cartró o el seu llit-niu una mica apartat.

També és molt bona idea que puguin enfilar-se en algun moble (el que creieu que puguin fer-ho sense molestar-vos). Enfilats allà dalt, mirant el que passa, se sentiran ben segurs, per ells seria l’equivalent a enfilar-se a un arbre quan els persegueix un gos. Aixís que reserveu un moble sense gerros ni decoracions que puguin anar per terra quan s’hi enfili el vostre gat, i llestos.

I si voleu fer de la vostra casa una súper casa felina, podeu fer de manetes i muntar-li un circuit en alçada! Taulons de fusta, escaletes, túnels, coixins per descansar, rascadors de ràfia incorporats…. tot a certa alçada, per sobre dels nostres caps, una mica per sota del sostre, i seran els gats més feliços que haureu vist mai!!