Consells felins #4: les joguines, en la varietat està l’èxit

Segur que ja ho sabeu, els gats s’entretenen amb casi qualsevol cosa… un llum que fa “la rateta”, una pelusa que no hem atrapat amb l’aspiradora, una bola de paper, una caixa de sabates, un rollo gastat de paper de wàter… i evidentment, els encanten els ratolins de roba🐭, les joguines de plomes, les pilotetes amb escallarincs, i demés joguines que venen a les botigues.Corren, persegueixen, cacen, salten, mosseguen, tiren i agafen al vol… Necessiten tota aquesta activitat i els hem de poder proporcionar les “eines” per fer-ho.

I aquí entren les joguines.Ara bé, els gats són molt primmirats, i la joguina que avui és la seva preferida, en 4 dies l’haurà avorrit! Per això és important tenir un bon “arsenal” de joguines per fer una “roda”: durant uns dies unes, que després endreçarem i treurem unes altres, i aixís fins que en uns dies tornin a sortir les primeres i li tornin a fer la mateixa il.lusió que el primer dia, i garantim que el nostre company està content i entretingut cada dia.

Sinó,  el nostre gat no jugarà (tant) i eliminarà aquest excés de energia d’alguna manera que no ens agradarà… doncs potser passarà a perseguir els nostres turmells!! O si és molt “patxorra” es tornarà cada cop més sedentari i probablement cada vegada acumularà més sobrepes, i això tampoc és desitjable.
Només cal recordar que és MOLT IMPORTANT no deixar-los jugar amb fils, cabdells de llana… o tampoc, ara que s’acosta l’època de començar a decorar, les garlandes dels arbres de Nadal que els atrauen molt i també duen fils. Totes aquestes coses poden potencialment provocar una urgència quirúrgica si se les empassen, així que millor no donar-los la oportunitat de jugar-hi, almenys si no estan sota la nostra vigilancia.

Doncs ja sabeu, siguin de compra o manufacturats, busqueu una caixa per guardar joguines variades, els vostre amic us ho agraïrà!!